Illustratie tactra penisprothese.

TACTRA™ BUIGBARE PENISPROTHESE

De Tactra™ buigbare penisprothese is eenvoudig in gebruik.1 Hij kan op elk gewenst moment in positie worden gebracht voor gebruik, wat voor meer spontaniteit zorgt voor u en uw partner. Is een penisprothese een goede optie voor u? Ontdek de mate van ernst van uw erectiestoornis (ED) door deze vragen te beantwoorden.

Bekijk uw ED-score

Overzicht

De Tactra™ buigbare prothese is bestemd voor mannen die een hulpmiddel nodig hebben om een erectie te krijgen, en bestaat uit twee cilinders die in de penis worden geïmplanteerd. Er zijn diverse penisprothesen beschikbaar. Praat met uw ED-specialist over de kenmerken van de verschillende modellen.

De Tactra buigbare prothese:1

  • Voelt tijdens de seks natuurlijk aan voor beide partners;
  • Wordt voor geslachtsgemeenschap handmatig in positie gebracht en is verborgen wanneer hij niet wordt gebruikt.

HOE HET WERKT

De Tactra penisprothese bestaat uit twee buigbare cilinders die zijn gemaakt van twee lagen silicone over een kern van nitinol (nikkel-titanium).1 Het ontwerp van de Tactra prothese biedt zowel een natuurlijk gevoel als een optimale stijfheid en duurzaamheid.1 Voor geslachtsgemeenschap brengt u het hulpmiddel omhoog in een rechte positie voor een erectie.2 Naderhand duwt u de prothese met de hand omlaag voor een natuurlijk slap uiterlijk.2

DE PROCEDURE

De operatie voor een penisprothese duurt gewoonlijk ongeveer een uur.4 En deze plaatsingsprocedure voor de penisprothese wordt meestal poliklinisch uitgevoerd.2 De uroloog maakt een kleine incisie boven het schaambeen of in het scrotum om de onderdelen van het hulpmiddel in te brengen. De penisprothese-operatie wordt uitgevoerd onder narcose. Het herstel is relatief eenvoudig. Mogelijk voelt u pijn en beursheid in de buurt van de incisie. Volg de aanwijzingen van de arts over activiteiten na de implantatie. De meeste artsen zullen patiënten instrueren de eerste paar dagen tijdens hun gewone routine alleen lichte activiteiten uit te voeren en de eerste maand niet te tillen en zich niet in te spannen. Het volledige genezingsproces duurt vier tot zes weken, en uw arts zal het u laten weten wanneer geslachtsgemeenschap weer mogelijk is.2

RISICO’S

Zoals bij elke medische procedure, kunnen er complicaties optreden. De bijwerkingen omvatten onder andere:3 natuurlijke of spontane erecties en andere interventionele behandelingsopties zijn niet langer mogelijk; infectie, in welk geval het implantaat mogelijk moet worden verwijderd; pijn (normaliter in verband met het genezingsproces); mechanische storing van het implantaat.

MEER

AMS 700™ Penile Implant

AMS Ambicor™ Penile Implant

LET OP:
Volgens de wet mogen deze hulpmiddelen uitsluitend worden verkocht door of op voorschrift van een arts. Indicaties, contra-indicaties, waarschuwingen en instructies voor gebruik vindt u op het productetiket van elk hulpmiddel. De getoonde producten zijn alleen bedoeld ter INFORMATIE en zijn mogelijk niet goedgekeurd voor verkoop in bepaalde landen. Dit materiaal is niet bestemd voor gebruik in Frankrijk.

 

 

AMS 700™ penisprothese - Ontdek Boston Scientifics populairste penisprothesen

Zoek een prothesespecialist om de beste oplossing voor erectiestoornis (erectiele disfunctie, ED) te vinden

Hoor hoe andere mensen een oplossing vonden voor hun erectiestoornis

Literatuur

1. Data on file with Boston Scientific.
2. Tactra™ Malleable Penile Prosthesis Patient Manual. Information and instructions for patients considering a Tactra Malleable Penile Prosthesis. Boston Scientific. 2018.
3. Tactra™ Malleable Penile Implant Directions for Use. Boston Scientific 2018.
4. WebMD. Erectile Dysfunction: Penile Prosthesis. https://www.webmd.com/erectile-dysfunction/guide/penile-prosthesis. Accessed September 16, 2019.

Bezoekers worden erop gewezen dat deze website bedoeld is om wettelijke toegang te verschaffen voor onze bezoekers, afhankelijk van hun land. Om doorgestuurd te kunnen worden naar het relevante web-portaal moet u uw land selecteren in het menu rechts met opties op de startpagina. We willen u er aan herinneren dat het uw eigen verantwoordelijkheid is om het land van waaruit u de website wilt openen te kiezen. Indien u een land kiest dat verschilt van dat van waaruit u deze website bezoekt, kan dit er toe leiden dat u inhoud bekijkt die mogelijk niet wettelijk is volgens de wetten van uw land. In dat geval wijst Boston Scientific elke aansprakelijkheid voor uw inzage van dergelijke informatie af.