Illustratie penis implantaat.

AMS Ambicor™ penisprothese

Het AMS Ambicor penisimplantaat wordt volledig door het lichaam omsloten en is ontworpen voor eenvoudig gebruik. Met dit implantaat heeft u weer de controle over uw erectie.

EIGENSCHAPPEN EN VOORDELEN

Het AMS Ambicor implantaat bestaat uit een paar met vloeistof gevulde cilinders geïmplanteerd in de penis en een pomp die in het scrotum is geïmplanteerd. Overleg met uw arts om te bepalen wat de beste behandelingsoptie voor u is.

Stevige cilinders voor ondersteuning

  • Onafhankelijk vloeistofsysteem zonder een reservoir voor patiënten met littekenvorming in de onderbuik
  • De cilinders expanderen in omvang voor een rigide erectie

Aanbevolen door patiënten1

  • 93% zou het aan anderen aanbevelen
  • 90% van de partners zou het aan anderen aanbevelen

HOE HET WERKT

Het AMS Ambicor implantaat is een met vloeistof gevuld hulpmiddel dat een paar cilinders geïmplanteerd in de penis omvat en een enkele pomp die zich in het scrotum bevindt. Door knijpen in de pomp en loslaten gaat vloeistof naar de cilinders, waardoor een rigide erectie wordt gecreëerd. Leeg laten lopen door de cilinders aan de onderkant van de penis te buigen.

PROCEDURE

De implantatie wordt normaliter uitgevoerd in een ziekenhuisomgeving. De duur van uw verwachte verblijf in het ziekenhuis moet met uw arts worden besproken. Er wordt een kleine incisie in het scrotum of boven het schaambeen gemaakt en een chirurg brengt alle onderdelen via deze opening in. De operatie wordt onder verdoving uitgevoerd. Mogelijk voelt u pijn en beursheid op de plaats van de operatie. Normaliter duurt het een paar dagen voordat u weer uw gewone routine met lichte activiteiten kunt uitvoeren. De volledige hersteltijd voordat u uw implantaat kunt gebruiken is normaliter ongeveer 6 weken.

RISICO'S

Zoals bij elke medische procedure, kunnen er complicaties optreden. Bijwerkingen omvatten, maar worden niet beperkt tot:2 natuurlijke of spontane erecties en andere interveniërende behandelingsopties zijn niet langer mogelijk; infectie, in welk geval het implantaat mogelijk moet worden verwijderd; pijn (normaliter in verband met het genezingsproces); mechanische storing van het implantaat.

Bekijk de belangrijke veiligheidsinformatie

Referenties

  1. Levine LA, Estrada CR, Morgentaler A. Mechanical Reliability and Safety of, and Patient Satisfaction with the Ambicor Inflatable Penile Prosthesis: Results of a 2 Center Study. J Urol. 2001 Sept;166:932-7.
  2. AMS Ambicor™ penisprothese, gebruiksaanwijzing. American Medical Systems, Inc. 2013.

Beste bezoeker, gelieve er rekening mee te houden dat deze website bedoeld is om wettelijke toegang te verschaffen voor onze bezoekers, afhankelijk van hun land. Om doorgestuurd te kunnen worden naar het relevante web-portaal moet u uw land selecteren in het menu rechts met opties op de startpagina. We willen u er aan herinneren dat het uw eigen verantwoordelijkheid is om het land van waaruit u de website wilt openen juist te kiezen. Indien u een land kiest dat verschilt van dat van waaruit u deze website bezoekt, kan dit er toe leiden dat u inhoud bekijkt die mogelijk niet wettelijk is volgens de wetten van uw land. In dat geval wijst Boston Scientific elke aansprakelijkheid voor toegang tot dergelijke informatie af.