BELANGRIJKE VEILIGHEIDSINFORMATIE

 

Uw arts is uw beste bron van informatie over de risico's en voordelen van een AMS-penisprothese. Overleg met uw arts voor een volledige opsomming van risico´s, waarschuwingen en belangrijke veiligheidsinformatie.

Deze AMS-penisprotheses zijn bedoeld voor gebruik bij de behandeling van erectiele disfunctie (impotentie) bij mannen. Het implanteren van een penisprothese zal elk resterend vermogen om een natuurlijke erectie te krijgen schaden of vernietigen en tevens worden andere behandelingsopties onmogelijk gemaakt.

Mannen met suikerziekte, letsel aan het ruggenmerg of huidinfecties kunnen een verhoogd risico op infectie hebben. Door implantatie kan de penis korter of krom worden en kunnen er littekens ontstaan. Sommige AMS 700™ oppompbare penisprothese-hulpmiddelen bevatten een antibioticum (InhibiZone™ antibiotische behandeling). Het hulpmiddel is mogelijk niet geschikt voor patiënten die allergisch zijn voor de antibiotica in het hulpmiddel (rifampin, minocycline of andere tetracyclines).

Extra informatie wordt verstrekt in de patiëntenhandleidingen van het product, verkrijgbaar via uw arts.